RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Dvojfarebný špargľový krém s parmezánovou sušienkouZobraziť galériu

Dvojfarebný špargľový krém s parmezánovou sušienkou

Rýchla a zdravá zeleninová polievka

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Biela špargľa 300 gr
Zelená špargľa 300 gr
Čerstvý listový špenát 1 hrst
Zemiaky očistené 160 gr
Cibuľa 2 stredné
Maslo 160 gr
Parmezán strúhaný 4 polievkové lyžice
Žĺtok 1 ks
Olivový olej 2 dcl
Smotana 31% živočíšna 300 ml
Vývar alebo voda 2 litre
Soľ, cukor podľa chuti

Bielu špargľu, zemiaky a cibuľu olúpeme. Cibuľu nadrobno nasekáme, špargľu prekrojíme na 4 časti. Zemiaky nakrájame na kocky ako na zemiakovú polievku. Na rozohriatom polovičnom množstve masla a olivového oleja speníme cibuľu, pridáme nakrájanú špargľu, zemiaky a podlejeme vývarom. Osolíme, pridáme štipku cukru a varíme na miernom ohni do mäkka. Potom prilejeme polovičné množstvo smotany a v mixéri vymixujeme v hladkú krémovú polievku. Podľa potreby dochutíme soľou a bielym korením.

Zelenu špargľu a cibuľu očistíme. Na rozohriatom polovičnom množstve masla a olivového oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme nakrájanú zelenú špargľu a špenát. Podlejeme vývarom, ochutíme soľou, štipkou cukru a uvaríme domäkka. Po uvarení prilejeme zvyšnú smotanu, zavaríme a v mixéri vymixujeme v hladkú krémovú polievku. Podľa potreby dochutíme soľou a bielym korením.

Strúhaný parmezán dáme do misky, pridáme žĺtok a spojíme. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý urobíme z parmezánu a žĺtka 4 kôpky. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, 4 - 6 minút, podľa výkonu vašej rúry.

Polievku nalejeme do pekného, predhriateho taniera. Môžeme dozdobiť hlavičkami špargle.

- Pred mixovaním polievky odoberieme zo špargle hlavičky. Tými potom môžeme polievku dozdobiť.
- Polievka zo zelenej špargle vám vydrží dlhšie zelená (nesadne), keď pridáte po uvarení a rozmixovaní šťavu z čerstvého citróna (1 mokka lyžicu).
- Polievku môžete podávať aj s opečenými maslovými krutónmi.
- Nezahusťujte polievku zápražkou, stráca sa špargľová chuť.
- Parmezán môžete nahradiť kvalitným vyzretým ementálom.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >